Albert Timmer zegeviert in Spektakel van Steenwijk, Degenkolb in België

Het Giant-Alpecin-duo Albert Timmer en John Degenkolb hebben respectievelijk de criteriums van Steenwijk en Mechelen op...

Albert Timmer zegeviert in Spektakel van Steenwijk, Degenkolb in België
  • Afbeelding van John Degenkolb John Degenkolb

Terwijl een gedeelte van het peloton met de Clasica San Sebastian alweer een WorldTour-wedstrijd kreeg voorgeschoteld, rijden andere renners nog steeds de Na-Tourcriteriums. Gisteren was een vruchtbare dag voor Giant-Alpecin in de wereld van de criteriums. 

Albert Timmer schreef het Spektakel van Steenwijk op zijn naam. De ervaren Timmer, met blanco erelijst, versloeg in Overijssel Stef Clement en Dylan Groenewegen. Voor de 31-jarige Timmer is de zege in Steenwijk de eerste in zijn profloopbaan. Wel won hij in 2012 het bergklassement in de Ronde van Luxemburg.

Een aantal kilometers zuidelijker was het eveneens raak voor Giant-Alpecin. John Degenkolb wist namelijk namens de Duitse formatie de zege voor zich op te eisen in het Tourcriterium van Mechelen. In een sprintje wist Dege Michael Matthews en Thomas De Gendt achter zich te houden. Vanavond gaat het criteriumcircus naar Tiel en Ninove.

Foto: Cor Vos