Giant-Alpecin met Ten Dam en Oomen naar San Sebastian

Giant-Alpecin start zaterdag met twee Nederlanders in de Clásica San Sebastian. Sam Oomen en Laurens Ten Dam maken deel...

Giant-Alpecin met Ten Dam en Oomen naar San Sebastian
  • Afbeelding van Sam Oomen Sam Oomen

Giant-Alpecin start zaterdag met twee Nederlanders in de Clásica San Sebastian. Sam Oomen en Laurens Ten Dam maken deel uit van de line-up.

Giant-Alpecin, vanaf volgend seizoen Sunweb-Giant, komt met een internationaal gezelschap aan de start. Kopman is de Fransman Warren Barguil, die tegenviel in de Tour de France. Met de Duitser Fröhlinger, de Amerikaan Haga en de Zweed Tobias Ludvigsson kan Barguil rekenen op steun bergop. Sindre Skjøstad Lunke en Zico Waeytens vullen de selectie aan.

Barguil

"We verwachten een heel zware koers, zoals normaal in San Sebastian", legt ploegleider Van Dongen uit. "Met de nieuwe finale met de steile beklimming weten we niet wat te verwachten. Vrijdag gaan we de boel verkennen."

Ondanks zijn mindere Tour is Barguil toch kopman. "We zullen ons concentreren op Warren. We willen hem met hulp van met name Laurens en Sam zo fris mogelijk in de finale afzetten. We mikken op een plaats bij de beste tien", besluit Van Dongen.

Foto: Cor Vos