Claeys wint zware derde etappe in Ronde van Wallonië

De derde rit in de Ronde van Wallonië werd een prooi voor Dimitri Claeys. De Belg van Wanty-Groupe Gobert was de sterkst...

Claeys wint zware derde etappe in Ronde van Wallonië
  • Dimitri Claeys Dimitri Claeys

De derde rit in de Ronde van Wallonië werd een prooi voor Dimitri Claeys. De Belg van Wanty-Groupe Gobert was de sterkste in Vielsalm. Na tweehonderd kilometer klopte hij Gianni Meersman en Jonathan Hivert.

Drie renners trokken erop uit. Benoît Sinner van Armée de Terre nam Boris Dron (Wanty-Groupe Gobert) en Vladimir Isaychev (Katusha) mee in zijn aanvalspoging. Het drietal reed nooit echt ver weg. De finale zou bovendien te zwaar zijn om de lange etappe te overleven in de aanval.

Katusha actief

Niet alleen Isaychev liet zich voor zijn Russische werkgever zien. In de finale probeerden Viacheslav Kuznetsov (derde in Gent-Wevelgem), Pavel Kochetkov (Russisch kampioen) en Egor Silin het meerdere malen. Ook Dries Devenyns, kopman van IAM Cycling, probeerde meer dan eens het peloton uiteen te rijden.

Op vijf kilometer van de streep slaagde de Belg in zijn opzet. Met een laatste versnelling kon hij weg komen, samen met Thomas Degand (Wanty-Groupe Gobert). Het duo reed een tiental seconden weg. In de laatste kilometer werden ze gegrepen. In de sprint won Dimitri Claeys. Na Boonen en Vallée was het de derde keer op rij dat een Belg won.

Foto: Cor Vos