Renners klagen steen en been over erbarmelijke wegen in Ronde van Wallonië: 'Soms asfalt tussen de gaten...'

Na de Ronde van Polen en de Dauphiné is het ook in de Ronde van Wallonië raak.
ronde van wallonië

Asfalt en Wallonië, wie er weleens heeft gefietst weet dat het een slechte combinatie is. Gewezen skikampioen Alberto Tomba zou er prima uit de voeten kunnen qua slalommen. Maar slalommen voor wielrenners is toch wat lastig, zeker als je in een profpeloton rijdt. En dat is precies wat de renners die deze dagen de Ronde van Wallonië afwerken wel doen. En de organisatie heeft schijnbaar niet echt haar best gedaan om de slechte wegen te vermijden (voor zover mogelijk in Wallonië).

Gevolg: een regen aan klachten na de tweede etappe. Een van hen is Michael Mørkov, die z'n verhaal doet bij CyclingNews: "Vandaag was er één punt in het bijzonder dat écht niet kon. Het was onvoorstelbaar. Een weg vol met gaten; een weg waar je nauwelijks met je fiets overheen kon. In de laatste kilometers stonden er ook opeens allemaal plastic verkeerspalen gevaarlijk op en rond de weg. Veel jongens vielen en het materiaal overleefde het ook niet altijd", aldus de Deen van Deceuninck-QuickStep.

Eén van de renners die z'n fiets doormidden zag breken, was Greg van Avermaet. Hij reageert er met een knipoog op via Twitter...

Anderen zijn serieuzer. Met name de QuickStep-renners laten van zich horen via de sociale media. (Let wel: de foto die Iljo Keisse bij z'n tweet plaatst, is niet eentje uit het parcours van gisteren)

Daryll Impey trekt het wat breder, en maakt een algemeen punt.

En de heerlijke cynische uitsmijter is voor Jetse Bol...

  • Greg Van Avermaet
  • Iljo Keisse
  • Michael Mørkøv
  • Florian Sénéchal

Laatste nieuws