Groenewegen na klapband: "Ik kom volgend jaar terug om te winnen"

Dylan Groenewegen kende een ongelukkige slotdag. Een klapband gooide roet in het eten, maar toch genoot hij ook van zijn...

Groenewegen na klapband: "Ik kom volgend jaar terug om te winnen"
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen overleefde alle cols met als doel toe te slaan op de Champs Elysées, maar van dat plannetje kwam uiteindelijk niet terecht. Een klapband gooide namelijk roet in het eten. "Ik heb er drie weken voor gereden en dan wil je sprinten ook", zo was zijn reactie na afloop tegenover Radio 1. 

"De weg zat vol kuilen en scherpe randen. Wij reden over zo'n randje. Timo viel door een klapband en ik kreeg er ook een. Ik heb er drie weken voor gereden en dan wil je ervoor sprinten ook. Ik heb geprobeerd de bergen zo zuinig mogelijk te rijden om in Parijs goed te zijn. Dat is gewoon balen, ook voor de gehele ploeg. Het zit ons niet echt mee. Ik had de eerste dag pech en de tweede ook."

Toch heeft de Amsterdammer ook genoten van zijn debuut in de Tour de France. "Hier word ik sterker van en dit neem ik mee naar de volgende jaren. Met mijn vierde plaats heb ik bewezen dat ik het aankan. Ik kom volgend jaar terug om etappes te winnen."