TOUR: Renner van de dag (Dylan Groenewegen)

Wieler Revue presenteert iedere dag de renner van de dag. Wie moet je in de slotetappe naar Parijs in de gaten houden. V...

TOUR: Renner van de dag (Dylan Groenewegen)
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Wieler Revue presenteert iedere dag de renner van de dag. Wie van de 175 namen in het peloton moet je vandaag in de gaten houden, wie heeft iets opvallends beleefd in Frankrijk of wie valt er door de mand? Vandaag: Dylan Groenewegen.

De topfavoriet voor de etappe van vandaag is hij niet, maar Dylan Groenewegen zou op de Champs Élysées weleens kunnen verrassen. De Amsterdammer werd in deze Tour nooit echt goed afgezet, zijn beste plek behaalde hij in de etappe naar Limoges toen hij vierde werd.

Maar het kan: hij heeft bravoure, liet dit seizoen al enkele sprints te kunnen winnen en hij heeft de topsnelheid van een sprinter.

Het zou de Tour van Lotto-Jumbo ook meteen goed maken. In 1999 beleefde Rabobank een rampzalige Tour de France, maar wist Robbie McEwen op de Champs Élysées de meubelen te redden door de massasprint te winnen.

De afgelopen dagen had Groenewegen het lastig in de bergetappes, maar hij wist elke dag op tijd binnen te komen. De absolute sprintkoning Mark Cavendish is al afgestapt, dus dat biedt kansen voor de sprinter van Lotto-Jumbo. Wel zal er afgerekend moeten worden met Marc Kittel en André Greipel, maar Groenewegen liet in de Ster ZLM Toer al zien dat hij beide topsprinters kan verslaan.

Foto: Cor Vos