Groenewegen: "Winst is het doel"

Zijn vierde plek in de etappe naar Limoges was een knappe prestatie, maar sprinter Dylan Groenewegen wil meer. "Winst is...

Groenewegen: "Winst is het doel"
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Zijn vierde plek in de etappe naar Limoges was een knappe prestatie, maar sprinter Dylan Groenewegen wil meer. In de etappe naar Montpellier gaat de Amsterdammer voor het hoogst haalbare. "Winst is het doel", zegt hij tegen de NOS.

De kans op waaiers is groot deze etappe. Groenewegen heeft er vertrouwen in dat hij in de juiste waaier zit. "Als sprinter zit je vaak wel in de juiste groep. Bovendien houden wij Nederlanders wel van waaiers. Dat leer je wel van jongs af aan", lacht hij.

Groenewegen heeft de bergen goed verteerd. "Ik voel me niet op. Ik heb het gevoel dat ik nog veel energie over heb", zegt de coureur van Lotto-Jumbo. Nu er weer een kans is voor de sprinters, wil de sprinter van Lotto-Jumbo om de winst spurten. "We hebben vorige week veel geleerd in de sprints, nu wordt het tijd om de volgende stap te zetten. De timing wordt vandaag heel belangrijk? Of ik mij nog op een bepaalde sprinter richt? Ik moet gewoon van mijn eigen trein uitgaan, en dan volle bak sprinten.