Groenewegen: 'Weet dat de Tourmalet een beklimming is'

Gisteren mocht Dylan Groenewegen proeven aan zijn eerste Pyreneeën-klim. Vandaag staan er vier op het programma, waarond...

Groenewegen: 'Weet dat de Tourmalet een beklimming is'
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Gisteren mocht Dylan Groenewegen proeven aan zijn eerste Pyreneeën-klim. Vandaag staan er vier op het programma, waaronder de Tourmalet.

Groenewegen reageerde goed op zijn eerste klim in de Pyreneeën. "Tot nu toe vind ik het nog lachen, ja", zei de sprinter tegen de NOS voor de start van de achtste etappe. "Het wordt vandaag overleven. Meer dan je best kun je niet doen."

Het komt er vooral op aan om samen met de andere sprinters zo zuinig mogelijk naar de streep te rijden. "We sturen gewoon weg op de eerste klim en dan rijden we een strak tempo. Gisteren zat ik nog niet op mijn limiet."

Hij bereidt zich wel voor op een lastige etappe. "Vandaag heb je vier beklimmingen, dat wordt gewoon lastig. De Tourmalet? Die ken ik niet goed. Misschien dat ik hem me nog kan herinneren van het beeld. Ik weet er ook niets van, alleen dat het een berg is", sloot de Nederlands kampioen af.