Balende Groenewegen: "We kwamen te vroeg op kop"

Dylan Groenewegen is niet tevreden over de manier waarop hij werd afgezet voor de massasprint. "We waren veel te vroeg e...

Balende Groenewegen: "We kwamen te vroeg op kop"
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen is niet tevreden over de manier waarop hij vanmiddag tijdens de zesde Touretappe door zijn ploeggenoten werd afgezet voor de massasprint. "We waren veel te vroeg en hadden niet genoeg man over", zei hij voor de camera's van de NOS.

De teleurstelling was groot bij de jonge sprinter van LottoNL-Jumbo. "We hadden eerder deze week afgesproken dat we later op kop moesten komen. Nu waren we veel te vroeg en hadden we niet genoeg man over. Daardoor moest ik zelf positie kiezen. Ik moest beuken en een beetje geluk hebben, maar dat had ik niet. Ik zat in het wiel van Alexander Kristoff, maar ze kwamen rechts voorbij waardoor ik ingesloten raakte. Toen was het over."

Desondanks had Groenewegen wel oog voor de korte tijd dat zijn ploeg zich met lead-outs bezig houdt. "Het heeft tijd nodig om dit beter te doen. Maar ik denk dat er meer in zit dan we nu hebben laten zien. Of ik er volgende week nog bij ben? We bekijken het van dag tot dag. Als het niet meer kan, dan houdt het op."