Groenewegen: "Hopelijk donderdag handjes in lucht"

Dylan Groenewegen heeft veel vertrouwen gehaald uit zijn vierde plaats in de door Marcel Kittel gewonnen vierde etappe v...

Groenewegen: "Hopelijk donderdag handjes in lucht"
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen heeft veel vertrouwen gehaald uit zijn vierde plaats in de door Marcel Kittel gewonnen vierde etappe van de Tour de France. De sprinter van LottoNL-Jumbo droomde bij de NOS zelfs van winst. "Donderdag is er weer een kans. Dan hoop ik dat ik met de handjes in de lucht kan."

Aanvankelijk had Groenewegen helemaal niet zo'n goed gevoel over zijn sprint in Limoges. "Ik had vandaag niet hele goede benen. Sep (Vanmarcke, red.) zei: ‘dat voelt iedereen’. Toen heb ik me eroverheen gezet. In de sprint kwam ik een beetje klem te zitten achter Sep. Ik moest van ver komen. Maar goed, dat is mijn eigen schuld. Had ik maar meer van voren moeten zitten. Uiteindelijk kreeg ik ruimte en kon ik als vierde eindigen. De sprinttrein doen we pas zeven maanden, dus is het mooi dat het zo goed gaat."

Ondanks het mindere gevoel, was Groenewegens sprint dus sterk. "Dit belooft wat voor de volgende ritten. Morgen doe ik zo zuinig mogelijk aan om te overleven. De dag erna is het weer sprinten. Dan hoop ik dat ik met de handjes in de lucht kan. Ik moet vooral leren in deze ronde. Maar als alle puzzelstukjes in elkaar vallen, kan ik een etappe winnen."