Groenewegen: 'Op naar de volgende sprint'

Dylan Groenewegen eindigde vandaag als tiende in de massasprint in Angers. De Nederlands kampioen was niet ontevreden ov...

Groenewegen: 'Op naar de volgende sprint'
  • Afbeelding van Dylan Groenewegen Dylan Groenewegen

Dylan Groenewegen eindigde vandaag als tiende in de massasprint in Angers. De Nederlands kampioen was niet geheel ontevreden over zijn eerste echte sprint in de Tour.

"Natuurlijk win je liever, maar het is wel de Tour de France", vertelde Groenewegen tijdens het uittrappen. "Vandaag ging het veel beter met de lead-out. Het is nu weer gewoon deze sprint analyseren en naar de volgende. Met mijn sprint was niks mis, maar daarvoor raakte ik Wagner een beetje kwijt."

 

Trein verstoord

Over waarom hij zijn ploeggenoten kwijt was, kon Groenewegen duidelijk vertellen. "Timo (Roosen, red.) viel bijna door een kwak die hij kreeg van iemand anders. Iedereen van de ploeg remde, behalve ik. Ik kwam er rechts langs en raakte daardoor de anderen kwijt. Ik wilde inpikken bij Vanmarcke, maar liet me wegzetten door Kristoff. Ik denk dat we daarna een van de beste sprints rijden, maar het is helaas voor plek tien."