Venturini kraait victorie in Oostenrijk

Clément Venturini won vandaag de derde etappe in de Ronde van Oostenrijk. In de straten van Steyr was hij de snelste in...

Venturini kraait victorie in Oostenrijk
  • Clément Venturini Clément Venturini

Clément Venturini won vandaag de derde etappe in de Ronde van Oostenrijk. In de straten van Steyr toonde de Fransman van Cofidis zich de snelste in de massasprint. Tweede werd Andrea Pasqualon (Roth) net als gisteren, derde was Sjoerd van Ginneken van Team Roompot. Pasqualon is de nieuwe leider.

Een kopgroep met onder meer William Clarke - winnaar van de proloog op de Kitzbüheler Horn - was geen lang leven beschoren. Ook de Brit James McLaughlin kon in de finale niet weg komen. Het leidde tot een sprint, waarin Venturini veruit de snelste bleek.

Op gepaste afstand werd Pasqualon voor een tweede keer tweede. Gisteren klopte zijn Italiaanse landgenoot Nicola Ruffoni hem. Morgen gaat de Italiaanse gele trui zijn leiderstricot weer mogen afstaan. Er staat een aankomst gepland op de korte Sonntagberg. Daar mag Pasqualon niet bij de eersten worden verwacht.

 

Venturini

Voor Clément Venturini is het zijn eerste profzege op het hoogste niveau. Op zijn palmares staan al wel een ritzege in de beloftenkoers Rhône Alpes Isère Tour en podiumplaatsen in de Route Adélie de Vitré en de Boucles de l'Aulne dit jaar. Echt bekend is Venturini echter van het veldrijden: in 2011 werd hij wereldkampioen bij de junioren in Sankt-Wendel.