Michael Woods: IJshockeyer, hardloper, wielrenner

Michael Woods droomde als kind om ijshockeyer te worden, als tiener geobsedeerd door hardlopen en als eind twintiger deb...

Michael Woods: IJshockeyer, hardloper, wielrenner
  • Afbeelding van Michael Woods Michael Woods

Het verhaal van Michael Woods leest als een jongensboek. Als kind dromend van een carrière als ijshockeyer, als tiener geobsedeerd door hardlopen en als eind twintiger debuterend op het hoogste wielerniveau ter wereld.

Ineens was hij daar. Voor de echte kenners was Michael Woods geen onbekende naam meer, maar toch zal menig volger zijn wenkbrauwen hebben gefronst toen ze de naam Woods in de bovenste uitslagenrangen van de Tour Down Under ontdekten. De eerste groeven tekenen zich inmiddels af in het voorhoofd en de eerste haren zijn uitgevallen, maar Woods is nog een groentje op het hoogste niveau.

De 29-jarige Canadees maakt dit seizoen zijn debuut in het shirt van Cannondale. Zijn jaar schiet hij eind januari direct in gang met een vijfde plaats in het eindklassement van de Tour Down Under. Toch is hij voorafgaand aan de Australische koers als een brugpieper die zijn eerste dag op de middelbare school beleeft.

"Natuurlijk was ik onzeker voorafgaand aan de Tour Down Under. Ik haalde hoge wattages in trainingen, maar cijfers zijn maar één kant van de medaille. Op dit niveau zijn positie kiezen en het omgaan met je ets heel belangrijk. Ik moet nog steeds verbeteren wat betreft die skills."

Gesink-praat

De uitstekende binnenkomst van Woods is ook in het peloton niet onopgemerkt gebleven. Verschillende toppers komen in het peloton even buurten bij hun nieuwe concurrent. "Porte kwam even langs in Down Under om me te feliciteren met mijn optreden. Verder hadden we het over de planning voor de rest van het seizoen. Echt klasse. In het Baskenland maakte ik een praatje met Robert Gesink. We praatten over dingen die gaande zijn in het wielrennen. Het was heel interessant om zijn opinies en adviezen aan te horen. Dat was echt cool."

 

Cover WR #5Lees het complete interview met Michael Woods in de nieuwste Wieler Revue. In dit nummer ook een afscheidsinterview met Mart Smeets, duiken we in de wereld van verdienmodellen in het wielrennen, blikken we uitgebreid terug op de Nederlandse Giro d'Italia en kijken we vooruit naar het NK wielrennen!

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!