Tour-deelname Gesink nog groot vraagteken

Deelname aan het NK is uitgesloten voor Robert Gesink na zijn zware valpartij. Maar ook de Tour de France is uitermate o...

Tour-deelname Gesink nog groot vraagteken
  • Afbeelding van Robert Gesink Robert Gesink

Robert Gesink had vandaag de vierde etappe in de Ronde van Zwitserland moeten rijden, maar een nare valpartij zorgde ervoor dat de Nederlander moest afstappen met een hersenschudding. Deelname aan het NK is uitgesloten en de Tour is uitermate onzeker voor de coureur van LottoNL-Jumbo.

Robert Gesink kondigde eerder aan om toch voor het klassement te gaan in de Tour de France. Maar door een zware valpartij in de Ronde van Zwitserland is het onzeker of de renner van LottoNL-Jumbo wel aan de start van La Grande Bouclé kan verschijnen.

"Hij is behoorlijk stijf en heeft nog steeds last van zijn hoofd", zegt ploegleider Nico Verhoeven tegen De Telegraaf. "De eerste drie à vier dagen hebben we afgesproken dat hij sowieso niets doet, vanaf dan gaan we kijken of we met kleine stapjes weer trainingen kunnen inbouwen. Maar we bekijken het van dag tot dag."

"Geen enkele hersenschudding is hetzelfde en iedereen reageert daar weer anders op", vervolgt Verhoeven. "Victor Campenaerts moesten we uit de Giro-ploeg halen, omdat hij er veertien dagen last van had. Is dat bij Robert ook het geval, dan is voor hem de Tour eveneens geen optie. Maar zover is het nog niet. De kilometers of hoogtemeters die hij nu misloopt, zie ik niet als een obstakel. Robert heeft van tevoren goed getraind op hoogte en is conditioneel in orde. Al is dit natuurlijk nooit lekker in de voorbereiding van een Tour de France."