Peter Sagan met gemak naar de zege in Zwitserland

Peter Sagan met gemak naar de zege in Zwitserland
  • Peter Sagan Peter Sagan

Peter Sagan heeft de tweede etappe in de Ronde van Zwitserland gewonnen. De Slowaakse wereldkampioen bleef Fernando Gaviria en Michael Matthews met speels gemak voor. Doordat er een gat ontstond in het peloton nam Jurgen Roelandts de gele leiderstrui over van Fabian Cancellara 

In een door regen getekende rit ontstond vroeg in de wedstrijd een kopgroep van vier. Daarbij zaten onder andere Antwan Tolhoek, het jonge talent van Roompot Oranje Peloton. Daarnaast waren ook Mathias Krizek, Marcel Wyss en Sebastien Minard present aan de kop van de koers. Met nog zestig kilometer te gaan was het gat onder de twee minuten en op dertig kilometer van de meet werd het kwartet ingerekend.

In het peloton waren er toen al enkele opschuddingen geweest, want door het weer kusten onder andere Laurens ten Dam, Andrew Talansky en Fernando Gaviria het asfalt. Het grootste slachtoffer was echter Robert Gesink, die op zijn hoofd terechtkwam en vervolgens diende op te geven. Orica-GreenEDGE joeg het tempo in de laatste kilometers de hoogte in waardoor er zelfs een gat ontstond in het peloton. Maar Matthews kon het goede werk van zijn teammaten niet afmaken, want er stond geen maat op Sagan.