GIRO: Diego Ulissi wint in Asolo

GIRO: Diego Ulissi wint in Asolo
  • Afbeelding van Diego Ulissi Diego Ulissi

Diego Armando Ulissi heeft de elfde rit in de Giro d'Italia gewonnen voor Andrey Amador (Movistar) en Bob Jungels (Etixx-Quick Step). Bob Jungels zorgde voor de forcing en wist zijn leiderspositie te verstevigen. Tom Dumoulin stapte af in de rit.

Een rit over 227 kilometer die voornamelijk over vlakke wegen ging. De vroege vluchters van de dag waren Laengen van IAM Cycling, Vorobyev van Katusha en Bertazo van Willier-Southeast. Voordat de heuvelzone begon werden de drie ingerekend en op dat moment was er ook een valpartij in het peloton waar onder andere Pozzovivo bij betrokken was. Hij keerde niet meer terug bij de groep der favorieten. Ondertussen was het Steven Kruijswijk die het peloton op de Forcella Mostaccin leidde en in de afdaling zag Nibali zijn kans om een gat te slaan. In zijn zog nam hij Valverde en Chaves mee. Daarachter was het een onteketende Bob Jungels die de hele groep der favorieten meenam naar de drie leiders.

Toen het even stil viel ging Andrey Amador ervan door en Jungels reageerde. De twee bouwden een voorsprong van 10 seconden op en zagen Diego Ulissi aansluiten op het slotklimmetje. De rest kon niet mee. In de sprint was het Diego Ulissi die sneller was dan Andrey Amador en Bob Jungels die allemaal boni-seconden pakten. Kruijswijk staat nu op 1.07 van leider Jungels. Morgen is de rit geheel vlak en wordt een massasprint verwacht.