Geschke moet Barguil naar goede klassering loodsen

Geschke moet Barguil naar goede klassering loodsen

Simon Geschke is morgen een belangrijke spil voor Giant-Alpecin in de Waalse Pijl. De 30-jarige Duitser moet kopman Warren Barguil in La Flèche Wallonne door de laatste dertig kilometer loodsen.

Giant-Alpecin hoopt dat Warren Barguil de rol van kopman kan vertegenwoordigen in de Waalse Pijl. De jonge Fransman, afgelopen zondag vijftiende in de Amstel Gold Race, wordt omringd door Caleb Fairly, Johannes Fröhlinger, Simon Peschke, Chad Haga, Fredrik Ludvigsson, Sam Oomen en Georg Preidler.

Vooral Geschke speelt een sleutelrol. "De laatste dertig kilometer zijn erg lastig en Simon's ervaring kan van onschatbare waarde zijn", blikt ploegleider Aike Visbeek vooruit. "Vorig jaar was het een erg nerveuze wedstrijd met veel ongelukken, dus teamwork gaat erg belangrijk zijn, net zoals positionering en energie sparen."

Barguil moet het aan de voet van de Muur van Huy afmaken voor de Duitse formatie. Visbeek: "De specificaties van de klim moeten hem liggen. Warren is in goede vorm en we proberen hem de hele dag te beschermen."