Uitkijken naar de Baloise Belgium Tour

Uitkijken naar de Baloise Belgium Tour

Na de prachtige overwinning van Peter Sagan bij de Ronde van Vlaanderen kunnen fans van het wielrennen en het gokken op sport uitkijken naar de volgende spannende race wanneer de Baloise Belgium Tour vijf dagen lang wordt gereden in eind mei.

De Baloise Belgium Tour start op 25 mei met individuele tijdritten die plaatsnemen rond het dorp Beveren in Oost-Vlaanderen. Het afgelopen jaar lukte het de Oostenrijkse Matthias Brändle om hier snel de leiding te pakken, maar de 2015 competitie werd uiteindelijk gedomineerd door wielrenner Greg Van Avermaet.

Na een sterke start van het jaar met hoge plaatsingen in de Tour of Qatar kreeg de Belgische ster een gebroken sleutelbeen tijdens de Ronde van Vlaanderen, waardoor er nu wordt verwacht dat hij de komende Klassiekers moet missen.

Dit is een pijnlijke tegenslag voor zijn BMC Racing Team, die hoopten dat de ster het succes van 2015 zou herhalen. Maar nu Van Avermaet's teammate Dylan Teuns volledig hoopt te herstellen van een longontsteking wordt er door sommigen gedacht dat BMC Racing toch hoog zal eindigen bij het gokken op sports.betway.be/nl, waar alle wielersport evenementen worden vertegenwoordigd. Zo ook de Tour de France die later dit jaar plaats zal vinden.

Een andere Belgische ster die kans maakt de 2016 Baloise Belgium Tour te domineren is de 35 jarige Tom Boonen. Hij rijdt voor het Etixx-Quick-Step team en wist hoge punten te scoren in de classificatie van afgelopen jaar door sterk te finishen. Met zijn recentelijke verschijning bij de Scheldeprijs waar hij zijn oude teammate Marcel Kittel tegenkwam wordt er nu wederom verwacht dat hij een sterke prestatie neer zal zetten.

Nu er al verschillende ongelukken hebben plaatsgevonden in het wielrenseizoen van 2016 wordt er gehoopt dat de fietsers tijdens de 2016 Baloise Belgium Tour eindelijk toekomen aan het echte racen. De eerste vier dagen starten in Buggenhout in Oost-Vlaanderen, voordat de race vordert naar Knokke-Heist, een prachtige locatie aan de kust. Van hieruit vertrekken de wielrenners weer binnenlands naar Herzele voordat ze gaan racen onder uitdagende omstandigheden in een 200 km race naar Verviers.

Na een gevaarlijke race in Verviers op 28 mei neemt de finale van de 2016 Baloise Belgium Tour plaats op 29 mei en nemen de deelnemers het tegen elkaar op in een race van 174 km van Tremelo naar Tongeren, wat dit evenement tot een van de hoogtepunten maakt op de kalenders van wielren- en gokliefhebbers.