Hoe gaat het met John Degenkolb?

Hoe gaat het met John Degenkolb?
  • Afbeelding van John Degenkolb John Degenkolb

Vandaag sprak John Degenkolb in Oberursel, Duitsland, voor het eerst na zijn ongeluk met de pers. Degenkolb was één van de zes renners die betrokken was bij het ongeluk tijdens de training in Spanje op 23 januari van dit jaar. 

Op de website van Team Giant-Alpecin staat dat het met het herstelproces van de Duitser goed gaat. "Het ongeluk was een grote schok en ik heb nog steeds tijd nodig om te herstellen. Op dit moment voel ik oké en het herstel gaat heel goed. Deze week start ik opnieuw met mijn training en ik ben enorm gemotiveerd om weer te gaan koersen".  Op de vraag wanneer hij weer kan gaan koersen antwoordde de Duitser logischerwijs voorzichtig: "We kunnen niets beloven op dit moment, maar als de trainingen goed gaan dan ben ik in staat om over 8 tot 10 weken weer te gaan racen. De start van de Tour de France is over 3,5 maand en mijn hoofddoel is om daar een etappe te winnen. Ik kan mijn oude niveau weer halen, daar ben ik van overtuigd."

Degenkolb is zijn omgeving erg dankbaar voor alle steun die ze hem hebben gegeven: "Ik wil mijn familie bedanken voor hun grote steun in deze moeilijk tijd. Zoals iedereen weet ben ik erg actief en ik ben blij dat ik op ze kan rekenen."