Tony Martin: van tijdrijder naar kasseienvreter

Tony Martin: van tijdrijder naar kasseienvreter
  • Afbeelding van Tony Martin Tony Martin

Tony Martin en tijdrijden, het zijn twee woorden die al jaren bij elkaar passen. Maar de Duitser van Etixx-Quick Step is toe aan een nieuwe uitdaging en wil vlammen in Parijs-Roubaix. "Ik heb mezelf verbeterd in het over de cobblestones rijden."

Tony Martin is met zijn klassieke campagne bezig. De Duitser van Etixx-Quick Step stelde voorafgaand aan het nieuwe seizoen nieuwe doelen. Die nieuwe uitdaging ligt grotendeels op Belgisch grondgebied, want Martin wil zich voor het eerst in zijn loopbaan richten op de kasseiklassiekers.

Martin speelde al ruim een jaar met de gedachte van een nieuwe uitdaging. Opvallend, want Der Pantzerwagen vertelde aan het begin van 2014 nog dat hij kasseien ‘haat’. Wat is er veranderd voor hem?

"Ik heb nu driemaal een etappe in de Tour de France gereden over kasseien. De eerste maal crashte ik vrij hard, de tweede keer verliep prima en in de derde poging kwam ik als eerste over de streep. Die etappezege was ook het laatste duwtje in de rug, toen wist ik zeker dat ik voor de kasseiklassiekers moest gaan. Ik heb me dus ontwikkeld over de cobblestones."

 

Cover Wieler Revue 3Lees het complete interview met Tony Martin in de nieuwste Wieler Revue. In dit nummer ook interviews met Lars Boom en Tom Boonen. Daarnaast gingen we stophappen in de Strade Bianche en spraken we met de vier Nederlanders bij suikerziekteploeg Novo Nordisk!

? Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!