Van den Broeck: "Vandaag in Baskenland zolang mogelijk aanhaken"

Van den Broeck: "Vandaag in Baskenland zolang mogelijk aanhaken"

Jurgen Van den Broeck kwam gisteren als dertiende over de streep in de eerste etappe van de Ronde van het Baskenland. De opdracht van de Belg bij Katusha is duidelijk: in dienst van Joaquim Rodríguez.

In de Ronde van het Baskenland is Joaquim Rodríguez titelverdediger, dus zijn ploeg Katusha zal er alles aan doen om die titel te prolongeren. Dat doen de Russen met onder andere Jurgen van den Broeck in de selectie.

"Ik begin altijd met ambitie aan een koers, maar er is natuurlijk ook de ploegtactiek", zegt Van den Broeck tegen Sporza. "Rodríguez en Spilak zijn de speerpunten bij Katusha. Daarachter kom ik. Maar zo heb ik het graag."

"Ik moet me niet wegcijferen voor die twee, maar ik kan in de finale als bliksemafleider dienen", vervolgt de Belg. "Het is ook de bedoeling dat ik dinsdag zo lang mogelijk blijf aanhaken, zodat we de laatste dagen meerdere kaarten kunnen uitspelen met de ploeg. Maar onze eerste optie is Rodríguez."

Van den Broeck werkt naar zijn grote doel van dit jaar toe, de Tour de France. "Maar in tussentijd staan er nog veel mooie koersen op het programma, zoals het Baskenland en de Waalse klassiekers."