Wellens wint slotetappe, eindwinst voor Thomas

Wellens wint slotetappe, eindwinst voor Thomas

Tim Wellens heeft de slotetappe in Parijs-Nice op zijn naam geschreven. In de straten van Nice was de Belg de sterkte in een sprint met Richie Porte en Alberto Contador. De eindwinst is voor Geraint Thomas. De Sky-renner zat niet ver achter de kopgroep en kon zijn algemeen klassement met succes verdedigen. 

Door de aanval van Contador werd het nog wel spannend. Maar mede door uitstekend werk van zijn ploeggenoot Sergio Henao hield Thomas stand. Contador kwam uiteindelijk vier tellen tekort. Doordat Porte derde werd wist hij wel een positie te klimmen in het klassement en eindigt hij op het onderste plekje van het podium.

Contador en Porte trokken op de Col d'Eze ten aanval, op de top hadden ze een voorgift van zo'n 25 seconden op een achtervolgende groep geleid door Sergio Henao. De Colombiaan deed daarmee zijn kopman Thomas een dienst. In de afzink werd de schade zo goed als ingehaald. Ze zagen de drie koplopers rijden, maar konden ze niet meer van sprinten voor de zege afhouden. In de sprint had Wellens verreweg het meeste energie over.