Nog altijd onduidelijkheid voor Vansummeren

Nog altijd onduidelijkheid voor Vansummeren

Voor Johan Vansummeren zijn het donkere dagen. De renner van AG2R La Mondiale zijn hartproblemen geconstateerd en nog altijd is er veel onduidelijkheid rondom zijn gezondheid en wielercarrière. "Bij een gebroken arm weet je dat iemand zes weken aan de kant zal staan, maar bij een hartprobleem moet je voorzichtiger zijn."

Johan Vansummeren vertrok na afloop van de tweede etappe in de Tour of Oman naar huis wegens hartproblemen. Sindsdien heeft de Belg niet meer gekoerst en het is nog altijd onduidelijk of hij ooit weer op de fiets stapt.

"Het is moeilijk om uitspraken te doen over zijn situatie", laat AG2R La Mondiale-ploegdokter Eric Bouvat aan Sporza weten. "De problemen staken niet opeens de kop op. Het gaat om een complexe situatie: kleine dingetjes die elkaar hebben opgevolgd en aan het licht brachten dat er iets niet in orde was."

Onderzoeken

Vansummeren ondergaat de komende tijd allerlei onderzoeken in België. Bouvat: "Pas na weken, misschien wel maanden hebben we een indicatie van wat er precies aan de hand is en wanneer hij zou mogen hervatten. Veel meer kan ik daar nu niet over zeggen."

"Bij een gebroken arm weet je dat iemand zes weken aan de kant zal staan, maar bij een hartprobleem moet je voorzichtiger zijn. Je moet alles goed onderzoeken en mag vooral geen risico's nemen. De gezondheid van Johan telt in de eerste plaats."