'Hartproblemen houden Vansummeren langs de kant'

'Hartproblemen houden Vansummeren langs de kant'

Johan Vansummeren vertrok na afloop van de tweede etappe in de Tour of Oman naar huis. De reden was lange tijd onduidelijk, maar nu blijkt dat de Belg van AG2R La Mondiale met hartproblemen kampt.

Volgens Het Nieuwsblad heeft Johan Vansummeren hartproblemen en zou hij van de ploegarts van AG2R La Mondiale niet meer op zijn fiets mogen stappen tot nader onderzoek. Daardoor mist hij het openingsweekend met Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne.

Vorige week woensdag startte de Belg nog in de Tour of Oman. Na een verdienstelijke Tour of Qatar wilde Vansummeren zijn goede prestaties in het Midden-Oosten een vervolg geven, maar de ploegarts van zijn team pakte zijn startnummer af omdat hij twijfelt aan de gezondheidstoestand van zijn hart.

Groen licht

De eerste signalen dateren van Vansummerens tweede ploegstage met AG2R La Mondiale begin januari in het Spaanse Gandía, meldt het Belgische dagblad. Tijdens meerdere tests kwam aan het licht dat het hart van Vansummeren een vervolgonderzoek nodig had. De oud-winnaar van Parijs-Roubaix ging daarom diverse malen een cardioloog in Hasselt, die na de tests het licht toch op groen zette.

"Het liep in Oman niet zoals ik gewild had", gaf Vansummeren toe nadat hij afstapte in Oman. "Ik reed rond zonder power in de benen. Vandaar dat ik de komende dagen opnieuw verschillende specialisten zal raadplegen. Zowel de ploeg als ik willen absoluut weten wat er scheelt."