Tim Merlier vol vertrouwen richting Giro d'Italia: 'Tevreden als ik een aantal ritten winnen, mijn vorm is goed'

Tim Merlier was de sprinter van het voorjaar. Hij hoopt zijn goede seizoen door te zetten in de Giro d'Italia. 

Merlier

In gesprek met Sporza blikt hij vooruit op de eerste grote ronde van het seizoen. In 2021 won hij al een etappe in de Italiaanse ronde, maar één zege is niet meer genoeg voor de spurter van Soudal Quick-Step. "Mijn vorm is goed, denk ik. Mijn voorjaar was goed en daarna ben ik met mijn gezin op stage gegaan. Mijn gevoel zegt dat alles goed zit, hopelijk wordt dat bevestigd."

Merlier kan bouwen op zijn lead-out en vriend Bert Van Lerberghe. "Al ondervind ik dat er de laatste jaren niet meer een echte lead-out wordt opgezet. Iedereen kan snel rijden en dan is het moeilijk om er echt een lijn in te krijgen. Maar we hebben in elk geval veel ervaring."

Puntentrui

Merlier vertelt er van te dromen om ook de puntentrui te winnen. Al heeft hij in het verleden vaker moeite gehad met drie weken achter elkaar koersen. "Je moet eerst een zege pakken en dan moet je denken aan een tweede. Pas na de derde ritzege mag je beginnen te dromen, denk ik."

"Of ik elk jaar reikhalzend uitkijk naar de Giro? Neen, een grote ronde is niet mijn geliefkoosde terrein. Maar het is belangrijk om je te tonen als sprinter. En als je de puntentrui wil, moet je in Rome geraken. Wanneer ik dan tevreden zal zijn? Met een aantal overwinningen. Een aantal, ja. Ik ben positief ingesteld."