Zwijgende Vansummeren al geopereerd aan hart

Zwijgende Vansummeren al geopereerd aan hart

Johan Vansummeren heeft in mei een operatie aan zijn hart ondergaan. De Belg van AG2R La Mondiale moest in februari noodgedwongen stoppen met fietsen vanwege hartproblemen.

Het was een tijdje stil rondom Johan Vansummeren. De Belg van AG2R La Mondiale vertrok na afloop van de tweede etappe in de Tour of Oman naar huis wegens hartproblemen. Sindsdien heeft hij niet meer gekoerst en het is nog altijd onduidelijk of hij ooit weer op de fiets stapt.

Nu blijkt dat Vansummeren drie weken geleden een hartoperatie heeft ondergaan, maar dit niet aan de grote klok wil hangen. "Een bewuste keuze", herhaalt vriendin Jasmine Vangrieken tegen Het Laatste Nieuws. "Zolang we geen concreet nieuws hebben, geeft Johan geen commentaar. Hij heeft geen zin om zijn verhaal keer op keer te moeten vertellen."

In maart zei ploegdokter Eric Bouvat dat het lastig is om te zeggen of Vansummeren weer kan koersen en wanneer dat dan zou zijn. "Pas na weken, misschien wel maanden hebben we een indicatie van wat er precies aan de hand is en wanneer hij zou mogen hervatten. Veel meer kan ik daar nu niet over zeggen. Het gaat om een complexe situatie: kleine dingetjes die elkaar hebben opgevolgd en aan het licht brachten dat er iets niet in orde was."