Boonen: "Het is nu al voor de 35ste keer dat er niets gebeurt"

Boonen: "Het is nu al voor de 35ste keer dat er niets gebeurt"

Gisteren reed het peloton in Parijs-Nice twee uur lang in regen en sneeuw en lag de temperatuur drie graden onder nul. Tom Boonen was boos na de etappe dat het extreme weather-protocol van de UCI niet is nageleefd. Er is in ieder geval niet ingegrepen toen het peloton twee uren lang in die omstandigheden moest rijden.

"Het is nu al voor de 35ste keer dat er niets gebeurd", meldde Boonen na afloop van de etappe aan Het Nieuwsblad. Vooraf was hij al niet blij met de onverharde wegen, maar na afloop van de rit vond hij dat het allemaal niet al teveel voorstelde. Wat hem wel dwars zat was de sneeuw waarin het peloton moest rijden in het begin van de etappe. "Er is een nieuw UCI-protocol en ze volgen hun eigen regels niet. Dat is het belangrijkste feit van deze etappe", vond hij. "We rijden hier die 200 kilometer uit, in echt slecht weer. Ik weet dat het moeilijk is om hier oplossingen voor te vinden, maar voor de zoveelste keer is er niets gebeurd. Het probleem is dat je er niets aan kan doen zodra je van start bent gegaan met het peloton. Je kan stoppen en aan de kant van de weg gaan zitten, maar wat lost dat op?"

Het Nieuwsblad vroeg ook of er initiatief vanuit de renners zelf kwam. Daarop antwoordde Boonen het volgende: "Het zijn de regels van de UCI, dus de UCI zal zelf initiatief moeten nemen. Wij moeten ze toch niet gaan smeken om hun eigen regels te volgen?"

Tom Boonen spurtte zelf naar een zesde plek in de etappe.