LottoNL-Jumbo klaar voor sprint, heuvels en klassement in Tirreno

LottoNL-Jumbo klaar voor sprint, heuvels en klassement in Tirreno

LottoNL-Jumbo wil met Moreno Hofland meedoen in de sprints, heeft met Enrico Battaglin een man voor de heuvelachtige ritten en wil met Primoz Roglic voor het klassement gaan in Tirreno-Adriatico.

LottoNL-Jumbo komt met Tom Van Asbroeck, Tom Leezer, Mike Teunissen, Enrico Battaglin, Primoz Roglic, Maarten Tjallingii, Moreno Hofland en Timo Roosen naar Tirreno-Adriatico. Met deze selectie hoopt het Nederlandse WorldTour-team mee te kunnen doen in de sprint, in de heuvels en in het klassement.

"Tirreno-Adriatico is een belangrijke wedstrijd voor Moreno Hofland en Tom Van Asbroeck", zegt technisch directeur Nico Verhoeven over de Italiaanse rittenkoers. "Er komen drie grote kansen op een massasprint en daarin gaan we kijken wat we met onze sprinters kunnen. Ik denk dat Moreno goed is. Hij is sterk uit Qatar en Oman gekomen. Vervolgens heeft hij in het openingsweekend pech gehad, maar zijn vorm is niet meteen weg."

Klassementambities

Het rittenschema van Tirreno-Adriatico is geschikt voor Enrico Battaglin, denkt de ploegleiding. "Ik verwacht dat hij een paar keer mee gaat doen voor een topklassering", geeft Verhoeven aan. "Het parkoers biedt mogelijkheden voor een renner als hij. Enrico heeft een goede Ruta del Sol gereden en heeft daarna twee weken hard getraind. Ik ben benieuwd naar hem tijdens deze wedstrijd."

Daarnaast wil LottoNL-Jumbo met Primoz Roglic meedoen in het algemeen klassement. "We zijn benieuwd of hij in rit 5 met aankomst bergop kan voortzetten wat hij in de Volta ao Algarve heeft laten zien", vervolgt Verhoeven.

Roglic maakt zich daar zelf niet zoveel zorgen om. "Ik denk dat het wel goed zit", zegt hij. "Ik ben niet nerveus en weet dat ik goed ben en ga mij zoveel mogelijk laten zien. Een goed algemeen klassement moet er in zitten. De vijfde rit wordt daarin beslissend. De ploegentijdrit is iets nieuws voor mij, maar daar kijk ik niet tegenop. We hebben voor de wedstrijd tijd om daarop te trainen en aan elkaar te wennen. Ik weet niet veel van de Tirreno-Adriatico, behalve dat het een zware koers moet zijn. Alles is nieuw voor me, dit jaar, maar dat zie ik ook een beetje als mijn kracht. Ik ben nergens bang voor."