Keizer grijpt naast bergtrui in Tour Down Under

Keizer grijpt naast bergtrui in Tour Down Under

Martijn Keizer zat in de eerste etappe van de Tour Down Under in de kopgroep. De wielrenner van LottoNL-Jumbo viel tussen Prospect en Lyndoch aan om de bergtrui te pakken, maar slaagde daar niet in. 

"Het was mijn doel om mee te zitten in de vroege ontsnapping om de bergtrui te pakken", zei Martijn Keizer na de eerste etappe. "Die trui mis ik helaas op een haar na. Vervolgens ging Orica-GreenEDGE de etappe al snel controleren, waardoor ritwinst altijd ver weg is gebleven. Ik ben in ieder geval blij dat ik spirit heb getoond tijdens het begin van het nieuwe seizoen."

Keizer moest op de enige 'beklimming' van de dag Sean Lake van Avanti IsoWhey Sports voor zich dulden, waardoor de bergtrui aan zijn neus voorbij ging.

"Het is jammer dat Martijn er net niet in is geslaagd om de bergtrui te pakken", gaf ploegleider Frans Maassen aan. "Hij had in de finale vervolgens geen kracht meer over en werd helaas gelost op het moment dat Primoz Roglic vier spaken uit zijn wiel reed en van fiets moest wisselen. Gelukkig lukte het hem wel om tien kilometer voor de finish weer terug te keren in het peloton. In de massasprint was Ewan de duidelijke winnaar."