Tiesj Benoot: alleskunner die weet wat hij wil

Tiesj Benoot: alleskunner die weet wat hij wil
  • Afbeelding van Tiesj Benoot Tiesj Benoot

Tiesj Benoot was zonder twijfel de beste neoprof afgelopen seizoen. De jonge Belg reeg de ereplaatsen aaneen, zoals een vijfde plek in de Ronde van Vlaanderen. De renner van Lotto Soudal reed een uiterst constant seizoen. Het zal de verwachtingen rond hem doen toenemen in het wielergekke België. Een gesprek over zijn familie, hoge verwachtingen en toekomstige specialisatie.

Als we het Holiday Inn van Gent inlopen, zit Tiesj Benoot (21) nog te praten met andere media. Je krijgt niet direct het idee dat één van de grootste talenten van het peloton daar aan zijn groene thee zit te nippen. Hij draagt een casual shirtje met een beige broek en All Star-sneakers eronder. Als je niet beter zou weten, zou je eerder denken dat hij een fietsende student is in plaats van andersom. Toch is dat het geval.

Vijfde worden in je eerste Ronde van Vlaanderen is voor weinig renners weggelegd. Tiesj Benoot deed het, terwijl illustere Belgische voorgangers als Tom Boonen, Peter van Petegem en Johan Museeuw allerminst in de buurt kwamen van de vijfde plek bij hun debuut. Zelfs de almachtige Eddy Merckx wist het bij zijn eerste ‘Vlaanderens mooiste’ niet beter te doen. Het plaatst de prestatie van Benoot in historisch perspectief.

Ook Benoot zelf beseft dat hij een knap optreden afleverde in de scherprechter der Vlaamse koersen. "Ik had absoluut niet verwacht in mijn eerste WorldTour-jaar zo’n ereplaats te behalen in mijn droomwedstrijd. Dat was een droom die werkelijkheid werd."

 

Lees het complete interview met Tiesj Benoot in de nieuwste Wieler Revue. In dit nummer ook in een interview met het talent van Nederland: Danny van Poppel. Daarnaast een vooruitblik op de Tour de France en Giro d’Italia van volgend jaar! Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!