MTN-Qhubeka wil Tour-trui in Parijs

MTN-Qhubeka wil Tour-trui in Parijs

MTN-Qhubeka heeft een succesvol jaar achter de rug. De Afrikaanse ploeg veroverde voor enkele dagen de bolletjestrui in de Tour de France en met een etappezege in zowel de Tour als de Vuelta a España maakte het team naam voor zichzelf.

Voor volgend jaar reikt de ambitie nog verder. MTN-Qhubeka - dat het komende wielerseizoen verder gaat onder de naam Dimension Data - liet namen als Louis Meintjes, Gerald Ciolek en Matthew Goss vertrekken, maar haalde er imposante versterkingen voor terug.

Zo tekenden onder andere Mark Cavendish, Mark Renshaw, Bernard Eisel en bergkoning van de Vuelta Omar Fraile een contract bij de Afrikanen. Met deze nieuwe mannen wil de ploegleiding een trui in Parijs binnenhalen.

"Momenteel denk ik dat we de komende Tour met dezelfde strategie zullen rijden als dit jaar, namelijk agressief en zichtbaar", zegt MTN-baas Doug Ryder tegen Cyclingnews. "We willen voor een trui gaan. Om een renner op het podium te hebben op de Champs-Élysées voor de hele wereld, ik denk dat er dan geen persoon op het Afrikaanse continent droge ogen houdt."

Met Cavendish lijkt MTN-Qhubeka de grootste kans te hebben op een trui, maar in de strijd om het groen zal de Brit waarschijnlijk weer af moeten rekenen met Peter Sagan. De wereldkampioen mocht namelijk vier jaar op rij de groene trui mee naar huis nemen.