Markus volgt Groenewegen op bij Roompot

Markus volgt Groenewegen op bij Roompot

Barry Markus rijdt volgend jaar voor Roompot Oranje Peloton. De spurter zag zijn contract niet verlengd worden bij LottoNL-Jumbo. Markus is aangetrokken als vervanger van Dylan Groenewegen, die de omgekeerde weg bewandelt. De geboren Amsterdammer signeert een contract voor één jaar.

Markus reageert verheugd op zijn overstap: “Uiteraard ben ik erg blij met de kans die ik krijg bij Roompot Oranje Peloton. Het is een team waar ik hoopte terecht te kunnen, ook al had ik andere opties. Wij gaan een mooi programma rijden vol wedstrijden waarin ik goede uitslagen hoop te gaan kunnen behalen. Bovendien is het wel grappig dat mijn neef Dylan en ik nu letterlijk elkaars plek innemen”. Markus heeft het afgelopen seizoen geen noemenswaardige uitslagen gereden.

Ook ploegleider Jean-Paul van Poppel erkent de magere jaren van Markus. “Het is duidelijk dat Barry een paar mindere seizoenen achter de rug heeft. Maar één van onze uitgangspunten is ook om renners een tweede kans te geven. Ik ken Barry natuurlijk al een tijdje. Na een stageplaats bij Vacansoleil-DCM in 2011 toonde hij in de twee jaar daarna toch aan één van de snellere Nederlandse sprinters van zijn generatie te zijn. Wij gaan er alles aan doen om hem weer op dat niveau te krijgen”, aldus de ploegleider die bij Roompot Oranje Peloton extra aandacht besteed aan de sprinters.