Trentin pakt zege in Parijs-Tours

Trentin pakt zege in Parijs-Tours

Matteo Trentin heeft Parijs-Tours aan zijn erelijst toegevoegd. De Italiaan van Etixx-Quick Step bleek de beste van de kopgroep. Tweede werd Tosh van der Sande en de derde plaats was voor Greg van Avermaet. Beste Nederlander was Mike Teunissen op een negende plek.

Waaiers zorgde er al snel voor dat een groot gedeelte van het peloton kansloos was voor de zege in Frankrijk. Een groep van 25 man lagen op kop en hadden op 50 km van het einde een voorgift van 7,5 minuut. Op het laatste klimmetje bleken Van Avermaet, Trentin en Van der Sande in staat zich af te scheiden van de groep. Op de laatste rechte weg naar Tours leek Van Avermaet mechanische problemen te hebben waardoor hij niet optimaal kon sprinten. Trentin zou uiteindelijk met de winst aan de haal gaan door Van der Sande in een sprint-á-deux te verslaan.

Beloften

Bij de beloften was er een zege voor Sam Oomen. De klimmer die volgend jaar bij Giant-Alpecin rijdt bleef zijn mede Nederlander en ploeggenoot Martijn Tusveld voor. Vorig jaar was het podium van Parijs-Tours bij de beloften volledig Nederlands, toen was Mike Teunissen de beste.