Ploegleider Cornelisse van MTN-Qhubeka naar Roompot

Ploegleider Cornelisse van MTN-Qhubeka naar Roompot

Michel Cornelisse gaat de formatie van Roompot Oranje Peloton versterken. Volgens De Telegraaf gaat de huidige ploegleider van MTN-Qhubeka de overstap naar de Nederlandse ploeg maken om te werken met de nieuwe lichting talenten.

Cornelisse was sinds begin dit jaar als ploegleider actief voor MTN-Qhubeka. Met het Zuid-Afrikaanse team behaalde hij prima resultaten, met het dragen van de bolletjestrui en een ritoverwinning in de Tour de France en in de Vuelta a España.

Bij Roompot Oranje Peloton wil de 49-jarige Nederlander vooral werken met de talenten van de ploeg, net zoals tijdens zijn Vacansoleil-periode. Het procontinentale team wil volgend jaar een extra stap maken. Dit jaar rijdt het team van Michael Boogerd, Erik Breukink en Jean-Paul van Poppel in het najaar goede uitslagen, met winst van Dylan Groenewegen in de Brussels Cycling Classics en Arnhem-Veenendaal Classic.

Voor het seizoen 2016 heeft Roompot Oranje Peloton al Pieter Weening (34), Nick van der Lijke (24) en Antwan Tolhoek (21).

In de volgende editie van Wieler Revue een uitgebreid interview met Pieter Weening, die na vier jaar Orica-GreenEdge terugkeert naar Nederland.