Transfer-update: Matti Breschel en Lawson Craddock naar Cannondale-Garmin

Transfer-update: Matti Breschel en Lawson Craddock naar Cannondale-Garmin
  • Lawson Craddock Lawson Craddock

Sinds 1 augustus kunnen de renners in het peloton weer van ploeg veranderen. Wieler Revue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rij:

Cannondale-Garmin heeft zich versterkt met Matti Breschel en Lawson Craddock. De twee komen over van respectievelijk Tinkoff-Saxo en Team Giant-Alpecin. De twee zijn voor Cannondale-Garmin al de achtste en negende versterking voor het volgende seizoen. In een eerder stadium werd Craddock ook genoemd bij LottoNL-Jumbo, maar hij blijkt dus voor het Amerikaanse team te hebben gekozen.

Team Giant-Alpecin heeft op haar beurt weer Søren Kragh Andersen vastgelegd. De jonge Deen heeft een contract getekend tot het einde van 2017. Andersen was in de afgelopen Tour de l’Avenir één van de grote smaakmakers. Hij wist twee etappes te winnen. Volgens coach Marc Reef is Andersen ‘een groot talent voor verschillende terreinen.’

Ook Trek Factory Racing is al actief geweest in het binnenhalen van nieuwe renners. Eerder werden onder andere Dylan Theuns, Jack Bobridge en Ryder Hesjedal over. De nieuwste aanwinst van het Amerikaanse team is Kiel Reijnen. De 29-jarige Reijnen komt over van UnitedHealthCare. Dit jaar won hij etappes in de Tour of Utah en de USA Pro Challenge.

Een opvallende stap van Chris Anker Sorensen. De Deen met de karakteristieke rijstijl verruilt Tinkoff-Saxo voor Fortuneo-Vital Concept, het oude Bretagne-Séché Environnement. Hij heeft een contract ondertekend voor één jaar.

Verder zijn er nog wat transfers die in de lucht hangen. Zo gaat LottoNL-Jumbo zich volgens De Telegraaf versterken met Vincent Campenaerts. De hardrijder reed de afgelopen jaren voor Topsport Vlaanderen. Ook Nelson Oliveira zou een nieuw team hebben gevonden. De winnaar van de dertiende etappe in de Vuelta zou volgend jaar in dienst rijden van Movistar.