Andre Greipel wint in Ipswich

Andre Greipel wint in Ipswich
  • André Greipel André Greipel

Andre Greipel heeft etappe zeven van de Tour of Britain op zijn naam geschreven. De Duitser van Lotto Soudal was net iets sterker dan Elia Viviani. Sondre Holst Enger van IAM Cycling kwam als derde over de streep. Edvald Boasson Hagen blijft met nog één dag te gaan de leider in het algemeen klassement.

In de langste etappe van de Tour of Britain (227,1 kilolmeter) was het op voorhand lastig om in de vroege vlucht te komen. Even was er een kopgroep met vier Engelsen vooruit, maar die aanval was geen lang leven beschoren. Uiteindelijk werd de vlucht van de dag gevormd door Alex Dowsett (Movistar), Graham Briggs (JLT Condor) en Gabriel Cullaigh (Team Great Britain).

Van te voren werd al verwacht dat het zou uitdraaien op een massasprint. In dienst van Andre Greipel nam Lotto Soudal de leiding in het peloton. Dankzij hulp van onder meer MTN-Qhubeka was de hergroepering van de vluchters met het peloton op zo een vijftien kilometer van de finish een feit.

Voor Zdenek Stybar was dat het sein aan de boom te schudden. Zonder succes want de renner van Etixx-Quick Step wist niet weg te komen uit het peloton. Door het werk van Lotto Soudal zou het uitdraaien op een massaspint. De spurt werd gewonnen door Andre Greipel. Hij bleef Viviani nipt voor. Morgen is de laatste etappe in de Tour of Britain.