Giro | Alex Dowsett gaat diep door het stof na wielermodeflater: 'Wil me excuseren voor m'n gedrag..' 

Oei, dit is inderdaad een grove overtreding van de wielercode! Maar de renner van Israel - Premier Tech gaat diep door het stof in een bericht op Twitter!

alex dowsett
  • Alex Dowsett Alex Dowsett

Dat fietsen veel meer is dan alleen maar hard trappen, daar is iedereen het wel over eens. Dat het toch ook zaak is om er een beetje gesoigneerd uit te zien op de fiets, daar is de consensus wat minder groot over - en al helemaal over de invulling van hoe het hoort...

Een van de ongeschreven wielermodewetten is dat je de pootjes van je zonnebril over de hengseltjes van je helm draagt en niet eronder. In de rit van gisteren zondigde Alex Dowsett met die regel.

Op Twitter postte hij een foto waarop duidelijk te zien is dat de pootjes inderdaad onder het hengseltje zitten. Schande natuurlijk! En dat beseft ook Dowsett zelf.

Hij gaat diep door het stof en biedt - uiteraard met een knipoog voor wie het niet doorheeft.. - z'n welgemeende excuses aan voor z'n gedrag. Dowsett zegt erbij dat het normaal wel gecorrigeerd zou zijn binnen het peloton, maar omdat het zo hard ging, zei niemand het hem tijdens de rit. Mooie, onderkoelde Britse humor!

Vandaag kan Dowsett z'n bril goed opzetten en dan zal hij zien dat er een loodzware etappe op het programma staat. Op weg naar Turijn rijden de renners over een lokaal circuit waarin de Superga steeds bedwongen moet worden. Die klim is bekend uit Milaan-Turijn en een steil rotding. De finale is in dan weer dalende lijn.