Traksel Test: Canyon Aeroad CF SLX

Traksel Test: Canyon Aeroad CF SLX

Een nieuwe Canyon kopen in de plaatselijke fietsenwinkel is onmogelijk. Deze Duitse fietsen zijn alleen online te verkrijgen en winkeliers zullen er niet blij mee zijn, maar Canyon doet het op zijn eigen manier. Voor mij een reden om eens een Canyon - waar ook Katusha en Movistar op rijden - offline onder de loep te nemen.

De meeste testfietsen worden door een koerier bij mij thuisbezorgd, maar Canyon heeft in elk land zijn eigen verantwoordelijke zitten. Daarom spreken we af om de fiets op te pikken op een parkeerplaats langs een snelweg in het midden van het land. Ik stuur GPS-coördinaten van de locatie door en een half uur laten treffen we elkaar op de juiste locatie. Het had veel weg van een maffia-transactie. Eenmaal uitgeladen staat de Canyon Aeroad CF SLX klaar en mijn eerste gevoel is dat ik er erg enthousiast van wordt.

Ik neem de fiets mee naar mijn werk als commentator bij Eurosport, waar mijn collega’s en ik eens een paar rondjes om de fiets heen lopen. Iedereen is unaniem met zijn of haar antwoord: op het eerste oog een prachtige fiets. Mooi gevormd, want het frame loopt in een perfecte lijn door in de voorvork, zadelpen en stuur/stuurpen-combinatie. Doordat het een compleet zwarte fiets is, ziet alleen een kenner van tweewielers dat het een Canyon is...

 

Wieler Revue 2015-9Bobbie Traksel test iedere editie een fiets voor Wieler Revue. Lees het volledige rapport over de Canyon Aeroad CF SLX in de nieuwe Wieler Revue. In dit nummer een uitgebreide voorbeschouwing op het WK wielrennen, plus interviews met Alexander Kristoff, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Davide Cassani! Bestel hier het nieuwe nummer van Wieler Revue in onze webshop!