Lasse Norman Hansen zegeviert in chaotische etappe

Lasse Norman Hansen zegeviert in chaotische etappe

De vijfde etappe in de Tour of Alberta is gewonnen door Lasse Norman Hansen. In een chaotische etappe wist de jonge Deen het peloton voor te blijven. Zei het met enige hulp van de organisatie.

De renner van Cannondale-Garmin maakte deel uit van de vroege vlucht. Het waren erbarmelijke omstandigheden in Canada. Het kwik steeg niet verder dan zes graden en daarbij regende het ook nog eens pijpenstelen. Bovendien werden de renners over modderwegen gestuurd.

In de finale koos Hansen het hazenpad. In de achtervolging was de regerende wereldkampioen van de beloften, Sven Erik Bystrøm, weggesprongen uit het peloton. De Katusha-renner werd echter de verkeerde kant opgestuurd. Even later werd het peloton ook de verkeerde kant op gedirigeerd.

Hansen reed wel op de goede weg. Uiteindelijk liet de jury Hansen twee rondes rijden op het lokale circuit en het peloton één. Nummer twee Laurent Didier kwam nog juichend over de streep, maar had buiten Hansen gerekend. De organisatie koos ervoor geen tijdverschillen op te nemen. Daardoor blijft Bauke Mollema de leider in Canada.