Transferupdate: Landa, Rolland en Taaramae

Transferupdate: Landa, Rolland en Taaramae

Sinds 1 augustus kunnen de renners in het peloton weer van ploeg veranderen. Wieler Revue zet de belangrijkste ontwikkelingen op een rij.

Nu er nog steeds geen nieuwe sponsor voor de Europcar-formatie is gevonden, beginnen de renners eieren voor hun geld te kiezen. Cyril Gautier tekende deze week al bij AG2R-La Mondiale, en ook Pierre Rolland zou maandag zijn nieuwe ploeg bekendmaken. De nummer 10 van de afgelopen Tour de France kwam toch nog niet met witte rook, maar er wordt aangenomen dat hij verkast naar een buitenlandse ploeg. IAM Cycling, Trek en Cannondale-Garmin worden genoemd.

Carlos Betancur heeft het verbruid bij AG2R-La Mondiale, maar hoeft waarschijnlijk niet lang als werkloos wielrenner door het leven te gaan. De grillige Colombiaan zou al in contact zijn met Team Movistar om zijn carrière nieuw leven in te blazen.

Mikel Landa (foto) maakt een uitstekend seizoen door bij Astana, maar heeft toch besloten om naar een andere ploeg te gaan. De Spanjaard, derde in de Giro van dit jaar, gaat voor de komende twee seizoenen bij Sky aan de slag. Landa wordt gezien als de ideale knecht voor Chris Froome tijdens de Tour, en zal voor zijn eigen kans mogen gaan in de Giro.

En dan is er nog een andere renner die Astana gaat verlaten: Rein Taaramae lijkt op weg naar Katusha. De Est, onlangs winnaar in Burgos en tijdens de Arctic Race of Norway, werd aan meerdere ploegen gelinkt, maar lijkt nu richting de Russische formatie te trekken. Ook de voormalige werkgever van Taaramae, Cofidis, was nog in de race.