Theuns en Bonifazio naar Trek, toekomst van Poppels ongewis

Theuns en Bonifazio naar Trek, toekomst van Poppels ongewis

Trek Factory Racing heeft twee nieuwe renners aangetrokken. Niccolò Bonifazio maakt de overstap van Lampre-Merida en Edward Theuns komt van Topsport Vlaanderen-Baloise. Over het aflopende contract van broers Boy en Danny van Poppel is nog weinig bekend.

Theuns maakt dit jaar indruk in de UCI Europe Tour, waar hij eerste staat. Hij wordt gezien als een man voor de voorjaarsklassiekers, die kopman Fabian Cancellara zou moeten bijstaan. Bonifazio werd dit jaar vijfde in Milaan San Remo en won onder andere de GP Lugano (foto). De jonge Italiaan (21) zal vooral voor de sprints gehaald worden.

Een andere sprinter, Danny van Poppel, zal misschien vertrekken bij de Amerikaanse formatie. Het contract van hem, evenals dat van zijn broer Boy, loopt af en daarom is het dus nog maar de vraag of beide broers bij de ploeg zullen blijven. In NOS Langs de Lijn zinspeelde Danny in elk geval op een vertrek, mogelijk naar Team LottoNL-Jumbo: ''De komende weken wordt er genoeg duidelijk, maar dat zou kunnen.''

Overigens komen de beide broers samen aan de start in Spanje. Een mooie gelegenheid om zich aan potentiële nieuwe werkgevers te laten zien. Danny is er in elk geval klaar voor. ''Ik ga er met veel vertrouwen in. Ik ben goed in vorm (Van Poppel won twee etappes in de Ronde van Wallonië, red.) en heb er zin in.'' Het is nog wel de vraag hoe de rolverdeling bij Trek zal zijn. Ook de Belg Jasper Stuyven kan immers rap aankomen.