Terpstra via Vuelta a España naar WK

Terpstra via Vuelta a España naar WK

Niki Terpstra staat zaterdag Puerto Banús aan de start van de Ronde van Spanje. De Nederlander van Etixx-Quick Step wil op deze manier in topvorm naar het WK in het Amerikaanse Richmond.

Het is voor Terpstra de vierde deelname aan de Vuelta a España. Zijn beste klassering was de 93e plaats in de editie van 2010, maar nog nooit behaalde de 31-jarige Nederlander een dagzege in Spanje.

Toch zal Terpstra liever volgende maand willen presteren. Op het WK is hij een van de drie kopmannen voor ons land, naast Lars Boom en Sebastian Langeveld. Het parkoers in Richmond, met kasseienstroken en korte klimmetjes, moet de Parijs-Roubaix- en Dwars door Vlaanderen-winnaar passen.

Dit jaar was de Etixx-Quick Step-coureur al succesvol in de Ronde van Qatar en de Ronde van Wallonië en pakte hij de titel bij het nationaal kampioenschap op de weg. De volledige selectie van de Belgische ploeg bestaat uit Terpstra, Gianni Meersman, Maxime Bouet, Gianluca Brambilla, Pieter Serry, Carlos Verona, David de la Cruz, Iljo Keisse en Nikolas Maes.