Terpstra wint Ronde van Wallonië, Danny van Poppel succesvol in slotrit

Terpstra wint Ronde van Wallonië, Danny van Poppel succesvol in slotrit

Niki Terpstra heeft de Ronde van Wallonië gewonnen. De leiderstrui van de Nederlander van Etixx-Quick-Step kwam in de laatste etappe niet meer in gevaar. De slotetappe werd gewonnen door Danny van Poppel . De Nederlander van Trek schoot weg op de kasseien van de Mur van Thuin en werd niet meer achterhaald door het peloton.

De vlucht van de dag bestond uit de Fransman Benoit Jarrier (Bretagne) en de Belgen Gregory Habeaux (Wallonie-Bruxelles), Frederik Veuchelen (Wanty-Groupe Gobert) en Kenny Dehaes (Lotto-Soudal). Zij kregen 6 minuten, maar het was vanaf het begin duidelijk dat deze etappe voor de specialisten zou zijn. BMC reed de hele tijd voorop voor Philippe Gilbert, die graag zijn tweede etappe wilde winnen in zijn eigen regio.

Uiteindelijk bleven  De Haes, Veuchelen en Habeaux over, maar deze kregen een counter van Juul Jensen en Tosh van der Sande te verwerken. Op 2 kilometer van de aankomst werden de aanvallers gegrepen. De slotklim van de Mur van Thuin leek gemaakt voor  Gilbert, maar het was Danny van Poppel die een geweldige jump in de benen had. Niemand kon de Nederlander volgen en zo behaalde Van Poppel zijn tweede ritzege. De sprint daarachter werd gewonnen door Gilbert, in een groep waar ook Terpstra in finishte