Laatste wildcards Eneco Tour voor Belgische teams

Laatste wildcards Eneco Tour voor Belgische teams

Topsport Vlaanderen-Baloise en Wanty-Groupe Gobert hebben de laatste twee wildcards voor de Eneco Tour bemachtigd. De Belgische ploegen komen in ieder geval met Belgisch kampioen Preben van Hecke, Björn Leukemans en Enrico Gasparotto aan de start.

Eerder maakte de organisatie van de Eneco Tour al bekend dat het Nederlandse Roompot Oranje Peloton ook tot het deelnemersveld behoort. Onder andere Johnny Hoogerland en Dylan Groenewegen - vorig jaar winnaar van de Ronde van Vlaanderen voor beloften - rijden de enige meerdaagse rittenwedstrijd in de UCI WorldTour in Nederland en België.

Topsport Vlaanderen-Baloise is de ploeg van kersvers Belgisch kampioen Preben Van Hecke. De Oost-Vlaming stapte een week na zijn gouden medaille op het BK in het huwelijksbootje. Wanty-Groupe Gobert rekent op enkele oudgedienden, zoals Björn Leukemans (38), Marco Marcato (31) en Enrico Gasparotto (33).

De Eneco Tour start maandag 10 augustus in het Friese Bolsward en eindigt op zondag 16 augustus in de Vlaamse Ardennen in Geraardsbergen. Vorig jaar wist de Belg Tim Wellens het eindklassement te winnen.