Elf coureurs naar EK mountainbike

Elf coureurs naar EK mountainbike

Bondscoach Tim Heemskerk neemt over twee weken elf renners mee naar het EK mountainbike in het Italiaanse Chies d’Alpago. Daarbij is de groep elite-mannen met vier coureurs het grootst: Michiel van der Heijden, Rudi van Houts, Frank Beemer en Hans Becking.

Naast dit viertal selecteerde Heemskerk ook Anne Terpstra (elite-vrouwen), Milan Vader (belofte-mannen), Roel van der Stegen (junior-mannen), Annemarie Worst en Anne Tauber (belofte-vrouwen), Jeroen van Eck (eliminator) en Rick Koekoek (trail).

Het EK is voor de elite-coureurs het eerste moment waarop ze zich direct kunnen plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Een plek in de top tien is daarvoor voldoende. Daarna kan Nederland in de Team Relay UCI punten behalen voor de Olympic Qualification Ranking, waaraan het aantal startplekken op de Spelen wordt bepaald.

Op dit moment heeft Nederland twee startplekken bij de mannen en nog geen bij de vrouwen. Om een startplek te bemachtigen, moet ons land van de achttiende naar de zeventiende plek (of beter) in het Olympische landenklassement.