Mountainbikester Terpstra alsnog naar de Spelen

Mountainbikester Anne Terpstra mag alsnog deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Terpstra heeft alsnog vo...

Mountainbikester Terpstra alsnog naar de Spelen

Mountainbikester Anne Terpstra mag alsnog deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Terpstra werd in mei elfde op het WK in Husqvarna (Zweden). De kwalificatie-eis was minimaal een tiende plek. Maar één deelneemster is uit de uitslag gehaald, en dus heeft Terpstra zich alsnog gekwalificeerd.

Aanstaande maandag reist Anne Terpstra af naar Canada voor de wereldbekerwedstrijd in Mont-Sainte-Anne in het weekend van 6 en 7 augustus. Daar blijft zij een week om te trainen, om daarna naar Brazilië af te reizen. De Olympische mountainbikewedstrijd vindt plaats op zaterdag 20 augustus.

Bondscoach Tim Heemskerk is zeer in zijn nopjes met het nieuws. “Anne zit al sinds de junioren in de nationale selectie en de kwalificatie is een enorme opsteker voor Anne en het Nederlandse mountainbiken. Het is geweldig dat Anne zich toch gekwalificeerd heeft tijdens het afgelopen EK en dat Nederland met twee mountainbikers afreist naar Rio.”

Foto: Cor Vos