Piels opent Olympia's Tour met winst

Piels opent Olympia's Tour met winst

Cyclingteam Jo Piels was de sterkste in de ploegentijdrit over 21,8 kilometer waarmee Olympia's 3M Tour vanmorgen opende. Vorig jaar zette de formatie van Haan Vaanhold ook al de snelste tijd neer in de chrono voor teams en pakte het vervolgens met Berden de Vries ook eindwinst in de rittenkoers.

Piels was deze keer, op een parkoers rond Assen, slechts één tel sneller dan BMC Development. JoinS-De Rijke eindigde op zeven seconden als derde. Jeff Vermeulen kwam als eerste renner van Piels over de streep en is daarom automatisch aanvoerder van het klassement.

Vermeulen is mogelijk een kandidaat-eindwinnaar van de oudste etappekoers van Nederland, als snelste man van Piels. ,,Via de bonificatieseconden zou dat kunnen, maar we hebben meer sterke renners in de ploeg. Ik houd van deze ronde en hoop er een aantal ritzeges te kunnen boeken, wat er verder nog in het vat zit, zie ik nog wel." Zowel Vermeulen als ploegleider Han Vaanhold hadden onderweg niet het idee dat ze onderweg waren naar de snelste tijd. ,,Er moet niemand af, iedereen kon zijn beurten doen, zelfs de zieke Stefan Poutsma die nog twijfelde of hij wel fit genoeg was om te starten. Het tempo zat erin, maar ik had zelf het idee dat we net niet snel genoeg waren. Gelukkig had ik het mis."