HomeMateriaalNieuwe kasseienfiets voor Wiggins en Thomas

Nieuwe kasseienfiets voor Wiggins en Thomas

Bradley Wiggins, Geraint Thomas en Luke Rowe rijden in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op een nieuwe kasseienfiets. De Pinarello DOGMA K8-S is speciaal voor Team Sky ontwikkeld. Dat meldt Cyclingnews.

De nieuwe Pinarello van de Britse equipe heeft een volgens de fietsenproducent revolutionair nieuw veersysteem bij de achtervork: het zogenoemde DSS 1.0 – Dogma Suspension System. ,,Het zorgt voor de beste manier van comfort tijdens het rijden over de kasseien van België en Noord-Frankrijk.”

Thomas testte de nieuwe fiets eerder deze week tijdens de parkoersverkenning van de Ronde van Vlaanderen. Positiviteit overheerste na afloop. ,,Ik ben in mijn beste vorm ooit. Dat geldt ook voor het team en nu hebben we ook nog een geweldige nieuwe fiets. Ik heb er in februari al op gereden en ik kan niet anders zeggen dan dat het goed voelt. Hoe sneller je gaat, hoe groter het verschil. Het is absoluut een stuk comfortabeler.”

Naast Thomas probeerde ook Wiggins de fiets al uit op de kasseien van Parijs-Roubaix. ,,De renners vertelden ons dat ze op vlakke wegen geen verschil merken met de ‘oude’ fiets. Dat is een goed teken”, meent Massimo Poloniato van Pinarello. ,,In de toekomst willen we nog meer tests gaan doen. Samen met Jaguar (autoleverancier van Team Sky, red.) ontdekten we dat bij dezelfde kracht er op kasseien een snelheidstoename van acht procent is ten opzichte van de ‘oude’ fiets.”

Foto: Team Sky

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

Andrei Tchmil over Van Aert: ‘Volgens mij moet hij naar Lefevere toe, die kan hem grote koersen laten winnen’

In gesprek met Bahamontes gaat Tchmil, die tegenwoordig een wielerfabriek heeft in Moldavië, in...

Danny van Poppel maakt grote indruk als lead-out Jakobsen: ‘Ik dacht even: waar blijft hij, maar hij kwam daarna zo hard!’

Even leek Jakobsen in de slotfase iets te ver te zitten na een versnelling...

Jakobsen kroont zich tot nieuwe Europees kampioen: ‘Iedereen van de ploeg deed een perfecte beurt’

Dat het EK in München voor de sprinters zou zijn was duidelijk te zien...

Mathieu van der Poel en de weg naar topvorm op het WK in Australië

Met de stille trom vertrok Mathieu van der Poel uit de voor hem teleurstellend...

Meer zoals dit

Specialized komt met drie nieuwe helmen: Evade 3, Prevail 3 en TT5

De Evade en Prevail zijn niet alleen onder beroepsrenners populair, ook in het amateurpeloton...

Specialized presenteert nieuwe topschoen: S-Works Torch

Specialized komt een dikke maand voor aanvang van de Tour met een mooi nieuw paar schoenen op de markt. Wij mochten ze al even uittesten met Fabio Jakobsen.