Nieuwe kasseienfiets voor Wiggins en Thomas

Nieuwe kasseienfiets voor Wiggins en Thomas

Bradley Wiggins, Geraint Thomas en Luke Rowe rijden in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op een nieuwe kasseienfiets. De Pinarello DOGMA K8-S is speciaal voor Team Sky ontwikkeld. Dat meldt Cyclingnews.

De nieuwe Pinarello van de Britse equipe heeft een volgens de fietsenproducent revolutionair nieuw veersysteem bij de achtervork: het zogenoemde DSS 1.0 – Dogma Suspension System. ,,Het zorgt voor de beste manier van comfort tijdens het rijden over de kasseien van België en Noord-Frankrijk."

Thomas testte de nieuwe fiets eerder deze week tijdens de parkoersverkenning van de Ronde van Vlaanderen. Positiviteit overheerste na afloop. ,,Ik ben in mijn beste vorm ooit. Dat geldt ook voor het team en nu hebben we ook nog een geweldige nieuwe fiets. Ik heb er in februari al op gereden en ik kan niet anders zeggen dan dat het goed voelt. Hoe sneller je gaat, hoe groter het verschil. Het is absoluut een stuk comfortabeler."

Naast Thomas probeerde ook Wiggins de fiets al uit op de kasseien van Parijs-Roubaix. ,,De renners vertelden ons dat ze op vlakke wegen geen verschil merken met de 'oude' fiets. Dat is een goed teken", meent Massimo Poloniato van Pinarello. ,,In de toekomst willen we nog meer tests gaan doen. Samen met Jaguar (autoleverancier van Team Sky, red.) ontdekten we dat bij dezelfde kracht er op kasseien een snelheidstoename van acht procent is ten opzichte van de 'oude' fiets."

Foto: Team Sky