Belletti primus in ochtendrit Coppi e Bartali

Belletti primus in ochtendrit Coppi e Bartali

Manuel Belletti won de ochtendrit in de Settimana Internazionale Coppi e Bartali. Na honderd kilometer was de renner van Southeast de snelste in de sprint van een uitgedunde groep. Grega Bole (CCC Sprandi-Polkowice) werd achter de Italiaan tweede, Patrick Clausen (Tre-For-Blue Water) bezette de derde plaats.

Belletti is ook de eerste leider in de Italiaanse koers die tot zondag duurt. Eerder deze maand won de Italiaan al Dwars door Drenthe.

Na een dikke tien kilometer kwamen vijf vluchters voorop te zitten. Matthias Krizek (Felbermayr-Simplon Wels), Gianfranco Zilioli (Androni Giocattoli), Bruno Maltar (Meridiana Kamen), Adrien Niyonshuti (MTN-Qhubeka) en Davide Ballerini (Unieuro Wilier) kregen een vrijgeleide en pakten al vrij snel vijf minuten.

Op dat moment schoten in het peloton Southeast in gang. Op de Passo delle Siepi ging vervolgens Zilioli in de aanval vanuit de kopgroep. In de afdaling richting de streep werd de Italiaan echter weer in de kraag gevat door het peloton, dat zeventig man sterk op de meet af stevende. In de groepssprint was vervolgens Belletti de beste.