Teunissen nerveus voor debuut in Kuurne

Teunissen nerveus voor debuut in Kuurne

Mike Teunissen maakt zondag zijn debuut voor zijn ploeg LottoNL-Jumbo. De neoprof staat dan aan de start van Kuurne-Brussel-Kuurne en daar is hij redelijk zenuwachtig voor. "Het voelt een beetje als een eerste dag op je nieuwe school", zegt Teunissen tegenover 1Limburg.

"Ieder jaar zat ik tijdens dit openingsweekend voor de televisie om te kijken naar de grote mannen", vervolgt Teunissen. "Ik hoopte altijd dat ik tussen hen kon fietsen en nu wordt die droom werkelijkheid." Verder zegt het 22-jarige talent dat hij dit jaar vooral ervaring wil opdoen op een hoger niveau.

Teunissen beseft dat hij nog erg jong is en fouten mag maken. "Het komt er vooral op aan dat ik goed luister naar de anderen. Ik hoop dat wanneer alles goed gaat, ik in de loop der jaren een vrije rol kan krijgen." Hij voorziet voor zichzelf later een rol in de klassiekers. "Ik wil ieder jaar een stap vooruit zetten, om dan uiteindelijk de aansluiting te maken bij de besten. Het lijkt me dat iedere wielrenner daarvan droomt." Vorig jaar won Teunissen zowel Parijs-Roubaix als Parijs-Tours voor de beloften.